Business messer Norge

Ansatte leder

Bli en bedre leder for bedriften

Ønsker du å skape et bedre miljø på din arbeidsplass? Vil du bli en bedre leder? Lytt til dine ansatte sine tanker og idéer. Kanskje kan du gjøre enkle grep i hverdagen som igjen fører til et bedre arbeidsmiljø? Husk at en glad ansatt er en bra ansatt. Til syvende og sist er det du som tjener på det. Glade ansatte som trives med sitt arbeidsmiljø vil gjerne yte ekstra for at bedriften eller selskapet skal lykkes. Derfor er det essensielt at du som sjef har et godt forhold med dine ansatte, om du ønsker dyktige ansatte som du kan stole på og regne med.

Vær en motivator hver dag, bygg tillit til hver og én, øk selvtilliten til de enkelte ved å komme med positive kommentarer. Noen er bare på jobb for å heve lønnen sin, men finn ut hva de motiveres av og hva de vil oppnå med jobben og livet sitt. Da kan du bruke dette til din fordel.

Tren på kommunikasjon – et smil kan løfte dagen fem hakk

Kommunikasjon er det viktigste verktøyet vi har i hverdagen, og dette kan vi nok alle bli bedre på. Vær positiv når du svarer dine ansatte, da humør er veldig smittende. Øv på å konversere, kanskje få noen av dine nærmeste til å teste deg ut litt og gi deg kritikk. Kroppsspråk er her et viktig nøkkelord.

Ta deg også en pause noen ganger, og pust med magen og hvil hodet. Den tiden du føler du sløser på å slappe av, kan øke effektiviteten din mye etterpå. Ingen tjener på å være stresset eller småsure. Behersk roen foran dine ansatte, da dette vil medføre at alle slapper bedre av rundt deg.

Bli en del av gjengen du har under deg

Ta avgjørelser sammen med dine ansatte, ikke ta avgjørelsene for dem. Tenk «vi» og ikke «meg». Dette gir alle en følelse av eierskap i bedriften, og sørger for at det blir lettere å jobbe som et team. Uten teamet ditt har du tross alt ingen bedrift, så se på dem som likeverdige med deg selv.

Vær ydmyk og åpen for at dine ansatte kan komme med kritikk til deg. Alle har godt av en ærlig tilbakemelding. Diskuter gjerne i lunsjen, da knytter du fine bånd med dine ansatte. Snakk med dine ansatte som om du er en del av «gjengen».

Hva skjer i dag, er du fornøyd med tingenes tilstand?

Still deg følgende spørsmål hver morgen i speilet: Oppnår du alt du kan i livet ditt? Hvis dette var siste dagen i livet, hva ville du gjort da? Er det noe du kan endre på, og hva? Dette er spørsmål du kan ta med deg, også på jobb. Gjør det beste for bedriften din, før det er for seint.

Ta imidlertid enkle grep, og ikke ta på deg for mye på en gang. Mange små steg kommer fram de også. Med små skritt vil bedriften din sakte men sikkert nå dine visjoner og mål, slik at firmaet ditt kan nå nye høyder.

Motiver på de rette måtene

Lag små utfordringer for de ansatte. Hvem klarer bli ferdig først med neste oppgave for eksempel? Litt konkurranse de ansatte imellom kan fort bli til et humoristisk innslag i hverdagen. Godt humør øker ganske kjapt motivasjonen på de fleste mennesker.

Skap hygge og trivsel på jobben

Ta på deg spanderbuksene innimellom. En øl eller to en fredag er sånne ting de ansatte husker og verdsetter i lang tid fremover. Eller kanskje dere kan spille bowling, gå på en frisk fjelltur eller gå på kurs sammen? Valgene er mange!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *