Business studier

Med å nå drømmen.

Studier for å få bli en del av business-verdenen

Mange drømmer om å tjene stort innenfor business. Uansett om drømmen er å starte opp sin egen bedrift eller jobbe innen business, kan det være greit å ha litt bakgrunnskunnskap. Det er mange som ønsker å bli vellykket innen business, så det gjelder å ha en fordel over de andre. Enkelte har klart å starte firmaer uten utdannelse, men de fleste har god nytte av studier innenfor business. Her kan du lære mer om for eksempel økonomi, lederskap, markedsføring eller andre relevante tema. Samtlige skoler rundt om i Norge og verden tilbyr studier innenfor business. Les mer om noen av de under her og bli inspirert!

BI

Privatskolen BI finnes i flere norske storbyer (blant annet Oslo, Bergen og Trondheim) og tilbyr et stort spekter av bachelor- og master-utdannelser. Her kan du studere økonomi, administrasjon, markedsføring, PR, internasjonal business osv.

Bachelorstudiet i Business Administration ved BI vil gi deg bred kunnskap om flere emner innen bedriftsøkonomi i dagens globale næringsliv. Du er også fri til å fordype deg i fag du selv synes er interessante. Business Analytics ved BI er et masterstudium innenfor data science og økonomi. Denne kombinasjonen gir deg analytisk ekspertise og kunnskap innenfor business, økonomi og ledelse.

Norges Handelshøgskole – NHH

Som Norges ledende business-skole og en av de ledende businesskolene i Europa, er Norges Handelshøgskole i Bergen et godt sted å være dersom du ønsker å studere business. Skolen har samtlige studier og mange enkeltemner som vil gi deg god kunnskap om business. Dette er en meget populær skole, og mange har en drøm om å studerer på en av handelshøgskolens anerkjente linjer. Det kreves et høyt snitt for å komme inn og nivået er høyt, men de som lykkes får godt betalt for det i arbeidslivet.

Mastergraden i Internasjonal Business ved NHH gir studentene mer informasjon og forståelse for det globale markedet og firmaene som opererer der. Det kan også forberede deg på en karriere innenfor internasjonale organisasjoner. Dette er en populær og aktuell linje som passer godt for de som er interessert i business utenfor landegrensene.

UiO

Mange ønsker seg gjerne til vår kjære hovedstad når de begynner å se på universiteter. Oslo er en studentby med mange jobb muligheter, og velger du UiO vil du kunne møte mennesker fra hele landet. En god forståelse for økonomi er viktig dersom du vil studere business videre. Samfunnsøkonomi ved UiO vil lære deg om de største kreftene som virker i økonomi, i en makroskala. Matematikk og økonomi ved UiO er en bachelorgrad som lar deg fordype deg innenfor finans, forsikring og risiko. For å forstå risiko innenfor dagens finansielle marked, er det viktig med en god forståelse for også matematikk og statistikk. Denne graden kombinerer alt dette og er derfor høyt oppe på listen til mange som ønsker deg en økonomi utdannelses.

UiT

Noen ønsker å studere i Nord og da er Universitetet i Tromsø et flott og anerkjent alternativ. Tromsø kan by på en vakker natur og et flott studentmiljø. Økonomi og administrasjon ved UiT er et bachelor- eller masterstudium som gir en innsikt i årsak og virkning av beslutninger innenfor private og offentlige organisasjoner. Denne graden kan brukes innenfor privat næringsliv, organisasjoner og offentlig forvaltning. Ønsker du å få mer informasjon om studiet og universitetet, kan du kontakte universitetet direkte. De vil mer enn gjerne gi tips og veiledning til kommende studenter.

Utlandet

Finnes ikke studiet du ønsker deg i Norge? Det kan hende du vil finne drømmestudiet i utlandet istedenfor. Det kan være lurt å ha gode kunnskaper innen engelsk eller et annet språk dersom du ønsker en suksessfull karriere innen business, og da kan det å studere i utlandet være midt i blinken. Mange universiteter i Storbritannia og USA – men også Frankrike, Spania osv. – tilbyr gode studier innen business. Her vil du både utdyper deg innen fagene, i tillegg til å utvikle dine språk-kunnskaper og få en helt unik opplevelse. Ikke la landegrensene stoppe studiedrømmen din. Å studere i utlandet er både givende og lærerikt. Du får muligheten til å utforske en ny kultur samt møte mennesker fra alle verdens land. Det finnes mange organisasjoner som kan hjelpe deg med søknadsprosessen, da denne er litt annerledes enn i Norge. Hvorfor ikke ta sjansen og få en unik opplevelse du vil huske for resten av livet?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *